torstai 13. toukokuuta 2010

George McCrae: Rock Your Baby (1974)

Video

Joskus hyvät biisit kuulostavat siltä, että ne ovat syntyneet melkein vahingossa. Rock Your Baby on niin yksinkertainen kuin voi olla: KC And The Sunshine Bandin jäsenet soittelevat kuin ohimennen napsahtelevaa varhaista konerytmiä, paria sointua sähköuruilla ja kevyttä funk-kitaraa. George McCraen falsettiääni laulaa lähes pelkkää kertosäettä. Ehkä biisi on alun perin aiottu viimeistellä myöhemmin, mutta sitten on tajuttu, että se onkin hyvä sellaisenaan.

En osaa oikein selittää, miksi olen viehtynyt tähän. Joitain biisejä olen haukkunut imeliksi, yksitoikkoisiksi, särmättömiksi, juosten kustuiksi ja ties miksi. Rock Your Baby on kaikkea tuota, mutta samalla se on vastustamattoman pehmeä, rento ja niin kuin McCrae intron päälle riemastuttavan irrallisesti toteaa, seksikäs.

Olen soittanut Rock Your Babyä baarissa useampanakin alkuiltana. Eihän se yleensä mikään tanssilattian täyttäjä ole, mutta ei sen tarvitse ollakaan, koska se vaikuttaa ilahduttavan ihmisiä. Väki alkaa keinutella itseään ja naputella jalalla tahtia. Sen jälkeen sopii vaikka biisin terävämpi pikkuveli Rock With You. Ja kyllä rokkaa!

Oma arvosana: 9
Lukijoiden arvosana: 8,5

4 kommenttia:

  1. McCrae varioi ainakin parin älpeellisen verran samaa biisiä eri nimillä seuraavien vuosien aikana. Pitää ottaa ne joku kerta tehokuunteluun. Superstyke - 9.

    VastaaPoista
  2. ...ja sen perään vielä terävämpi, eli Frederikin Rokki-baby! Myös muita suomicovereita piisaa.

    http://www.youtube.com/watch?v=V4G2of4oHq8

    (Annan kasin.)

    VastaaPoista
  3. Et tainnut nyt analysoida kappaleiden lyriikkaa lainkaan...

    VastaaPoista
  4. Totta. Aina ei tule kiinnitettyä huomiota lyriikkaan. Kyllähän tuo, että mies tekeytyy lapseksi, on oudon oidipaalinen asetelma.

    Jos tarkoituksesi oli huomauttaa, että en kohtele arvostelemiani levyjä tasapuolisesti, olet siinäkin oikeassa.

    VastaaPoista