maanantai 15. marraskuuta 2010

Middle Of The Road: Chirpy Chirpy Cheep Cheep (1971)

Youtubessa
Chirpy Chirpy Cheep Cheep on jo muuttunut kuolemattomaksi kännihoilotukseksi (Viil-le Pel-to-nen! Ville Peltonen!), eli laulu jatkaa elämäänsä enemmänkin ideatasolla kuin tiettynä levytyksenä. Tunnetuin versio laulusta on skotlantilaisen Middle Of The Road -yhtyeen tekemä, vaikka siinä hukataankin tämän ääliömäisen renkutuksen potentiaalinen iskevyys miltei tyystin. Sally Carrin lauluääni on ärsyttävän värisevä, ja bändillä on vaikeuksia selviytyä lähes äärimmilleen yksinkertaistetusta sovituksesta. Ne mokaavat jopa taputukset! Lally Stottin alkuperäinen kulkee huomattavasti vakuuttavammin.

Se muutama lause, mitä tässä on tekstiä, kertoo hylätystä linnunpojasta. Aihe on niin pahasti ristiriidassa rallatuksen hilpeyden kanssa, ettei kukaan voi ruveta ajattelemaan, mitä tässä lauletaan. Tämä ilmeisesti aiheuttaa halutun aivot narikkaan -efektin.

Hatunnosto Lally Stottille, joka onnistui säveltämään uuden Ukko Nooan. Middle Of The Roadille pisteet... no, vaikka siitä, että olisi se versio voinut olla vielä huonompi.

Oma arvosana: 2
Lukijoiden arvosana: 6

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä, sivistyin. Filmaattinen Lally Stott on mulle aivan uusi tuttavuus, pop-kasvona (vähän) Les Humphriesin näköä. Versioista olen sitä mieltä, että ikivehreä MOR vetää pidemmän korren, eikä vähiten väräjävän solistinsa ansiosta. Life On Mars uusintakatseluun! 6 pistettä.

    VastaaPoista