keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Black Eyed Peas: I Gotta Feeling (2009)

Video
Black Eyed Peas on liukunut pikkuhiljaa hip hopista kohti tanssipoppia. I Gotta Feeling on David Guettan luomine kepeine rytmeineen ehkä yhtyeen popein single. Kappale on luotu varta vasten soimaan etkoilla, kun juodaan vielä viimeistä siideriä ennen diskoon lähtöä. Tuo joskus illan onnellisimmaksi huipuksi jäävä hetki sisältää kaikki mahdollisuudet, mutta ei vielä huolta jonoista, tungoksesta, ohareista ja epämiellyttävistä seuraan tuppautujista. I Gotta Feeling vahvistaa tuota onnen tunnetta rohkaisevalla hokemalla "tonight's gonna be a good night", jonka taustalla soivat kevyet staccatosoinnut antavat odottaa mahtavaa huipennusta. Biisi ei kuitenkaan ikinä varsinaisesti huipennu. Huipennuksen virkaa tekevät huudahdukset eivät ole kyllin tarttuvia, eikä musiikki jaksa nousta innostavammaksi. Kun taas palataan alusta tuttuun hokemaan, huomataan että a-osaksi luultu osa olikin kertosäe. Aivan kuin iltaan kohdistetut odotuksetkin olisivat hieman lässähtäneet.

Biisi jättää kuitenkin persoonallisuudellaan ja positiivisuudellaan mukavan olon. Minua aina ärsyttänyt Fergie ei pääse paljoakaan ääneen. Laulusolistina toimii autotunen avustuksella will.i.am. Autotune ei ärsytä minua yhtä paljon kuin Fergie, joten ratkaisu on onnistunut.

Oma arvosana: 6
Lukijoiden arvosana: 5

2 kommenttia:

  1. Olet mukavalla tavalla analysoinut kappaleen herättämiä tunnelmia. En ole oikeastaan tiedostanut biisin esittäjää aikaisemmin. Yleensä BEP herättää oksennusreaktion, mutta tämän biisin aikana drinkit pysyvät sisällä. Pelottavan positiiviset tuntemukset saattavat johtaa jopa levyostoksille approx. kymmenen vuoden viiveellä.
    Arvosana 5

    VastaaPoista
  2. Laitoin kommenttini ennenkuin Blogger meni nurin, joten se varmaan hävisi tuhkana tuuleen. En ole tajunnut biisiä aikaisemmin Black Eyed Peasiksi, mikä on sen läpimenon kannalta pelkästään hyvä asia. Tykkään siitä, miten olet analysoinut kappaleen tunnelmia. Enimmäkseen harmiton 5 pistettä.

    VastaaPoista